Stavební rekonstrukce

Na úklid po stavební rekonstrukci už nemáme dostatek sil

Když dojde k úmrtí v rodině, kde zemřelá osoba odkázala svým příbuzným rodinný dům, je to samozřejmě smutná událost, ale zároveň se zde nabízí několik možností, jak s objektem naložit, což může některým lidem vysloveně vytrhnout trn z paty. Dům se může buď prodat a za utržený obnos si dotyční koupí byt, anebo se pokusí nemovitost rekonstruovat a obývat. Češi jsou vyhlášení kutilové, a tak nebývá nic mimořádného, jestliže se do stavební rekonstrukce pustí vlastním přičiněním.

Rekonstrukce domů a bytů obnáší řadu činností, při nichž vzniká ohromné množství nečistot. Mezi nimi převládá bílý prach, který je v ovzduší rozptýlen při práci se sypkými stavebními hmotami, jako je sádra, cement, tmely, lepidla, spárovací hmoty, vápenný štuk či samotné vápno. Prach je natolik jemný, že se dokáže usadit na všech předmětech v jeho blízkosti, a zbavit se jej zcela beze zbytku není vůbec jednoduché. A jestliže je součástí stavebních prací i demolice obkladů v koupelně, příček nebo podlah, k bílému prachu se přidá šedavý prachový povlak z demoličních prací, a máte v obytných prostorách zaděláno na generální úklid.

Ten vás stejně nemine, i kdyby tu mnoho prachu nebylo, protože se na staveništi pohybujeme v pracovní obuvi a kromě prachu se dovnitř nanosí hlína, bláto, písek, drobné kamínky, zbytky trav, listí a další organický materiál. Při práci se na předmětech a vybavení domu, tedy například na oknech, okenních parapetech, dveřích či zárubních objevují i zbytky barev, olej a vazelína, mastný šmír či zbytky barev, a to vše musí v průběhu generálního úklidu zmizet.

Pokud již nemáte dostatek energie a chcete po rekonstrukci bytu či domu prostory uklidit precizně a zároveň rychle, přenechejte tuto práci profesionální úklidové firmě. Ta má jednak potřebné vybavení, a pak také zkušenosti a samozřejmě i dostatek pracovních sil.

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Další články
Jednorázové využití úklidové firmy

Jak jednorázově využít úklidovou firmu?

Jak jednorázově využít úklidovou firmu? Pokud plánujete velkou akci, chystáte jarní úklid domácnosti, nebo jen potřebujete pořádně uklidit, určitě se vám bude hodit pomocná ruka.

NEZÁVAZNĚ POPTAT